TÜRK MUTFAĞINDA İSPANYOL LEZZETLERİ
Ulusal Ajans ve Çalışma Bakanlığı Mali Programı (IPA) tarafından desteklenen TÜRK MUTFAĞINDA İSPANYOL LEZZETLERİ projemiz kapsamında Şubat 2015 ve Mayıs 2015 tarihlerinde 3´er haftalık sürelerle İspanya´nın Valencia şehrinde staj faaliyetinde bulundular.
15 Aralık 2014 ile 15 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Ulusal Ajans ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (IPA) programı tarafından desteklenen projemiz kapsamında 18 öğrencimiz yurt dışında staj imkamı yakalamıştır. 07-23 Şubat 2015 tarihleri arasında Yiyecek İçecek Hizmetleri 12. Sınıf öğrencilerinden 9 kişi 3 haftalığına İspanya´nın Valencia şehrinde bulunan Costa de Azahar okulu ile kurulan ortaklık kapsamında staj faaliyetinde bulundular. Aynı şekilde 02-23 Mayıs tarihleri arasında Yiyecek İçecek Hizmetleri 11. Sınıf öğrencilerinden 9 kişi 3 haftalığına Valencia şehrine giderek staj faaliyetinde bulundular. Bu staj faaliyetleri süresince öğrencilerimiz İspanyol mutfağına özgü yemekleri yerinde uygulayarak öğrendiler ve böylece var olan bilgi ve becerilerini artırma imkanı buldular.fotograf_galerisi_1305851.html
Proje kapsamında yapılan hareketlilikler sonrası Okul Müdürülüğümüz koordinesinde fuar düzenlenerek İspanyol Mutfağı bölge halkına ve çevre okullara tanıtma fırsatı yakalanmıştır. fotograf_galerisi_1386077.html
Proje sonunda öğrecilerimiz tarafından İspanya´ya özgü yemek ve tatlıların tariflerinin yer aldığı TÜRK MUTFAĞINDA İSPANYOL LEZZETLERİ kitabı hazırlanmıştır. Bu kitap fuarda sergilenmiş olup bölgede yer alan bütün okullara ve fuar ziyaretçilerine hediye edilmiştir. Kitabı indirmek için lütfen dosyalar/2015_12/22101811_yemek_kitap_son.compressed.pdf
Daha fazla fotoğraf için okulumuzu sosyal paylaşım sitelerinden takip edebilirsiniz.